Art Jetese

Cili është dallimi mes diamantit rozë dhe atij të bardhë

Diamanti rozë dhe diamanti i bardhë janë dy lloje të ndryshme të diamantëve, të cilat dallohen nga ngjyra e tyre.

Këtu do të gjeni disa dallime kryesore midis tyre:

1. Ngjyra:

Diamanti Rozë: Diamanti rozë ka një ngjyrë të pastër rozë ose ngjyra të ngjashme me të.

Diamanti i Bardhë: Diamanti i bardhë ka ngjyrë të pastër dhe zakonisht konsiderohet si më i çmuari kur është i pastruar dhe i pastër nga ngjyrat e tjera.

2. Forma:

Forma e diamantit mund të ndryshojë në varësi të gjetheve, por diamanti rozë dhe ai i bardhë mund të jenë në forma të ndryshme, p.sh., rrumbullak, karré, princeshë, etj.

3. Shkelqimi:

Diamanti Rozë: Rrallohet zakonisht kur ndricimi kalon përmes tij, dhe ngjyra e tij rozë mund të jetë më e dukshme në dritë të ndryshme.

Diamanti i Bardhë: Në përgjithësi, diamanti i bardhë mund të ndriçojë me një shkëlqim i cili mund të jetë i pastruar nga ngjyra e tij.

4. Çmimi:

Diamanti Rozë: Në përgjithësi, diamantët rozë mund të jenë më të shtrenjtë se ata të bardhë, sidomos nëse janë të pastër dhe kanë një ngjyrë të shquar rozë.

Diamanti i Bardhë: Kostoja e diamantit të bardhë varion nga e ardhmja dhe cilësia e tij, por zakonisht është e njohur që diamanti i bardhë është i njohur për çmimin e lartë.

/Shqip.com