Lajme

Çështja e dinarit / Rexhepi: S’mendoj se pati nevojë të ngrihet tensioni që Brukseli ta diskutojë

Zëvendëskryeministrja e Kosovës, Emilija Rexhepi
Zëvendëskryeministrja e Kosovës, Emilija Rexhepi

Zëvendëskryeministrja e Kosovës për Çështje të Minoriteteve dhe të Drejtave të Njeriut, Emilija Rexhepi, tha se pas liberalizimit të vizave, anëtarësimi në Këshillin e Evropës është një hap tjetër i madh pozitiv i qeverisë aktuale.

“Duke pasur parasysh se ne i kemi plotësuar të gjitha kriteret që kërkoheshin si shtet, është shumë e rëndësishme që ne të jemi pjesë e BE-së, është shumë e rëndësishme që këto fonde t’i shfrytëzojmë për zhvillimin ekonomik, të përdorim fondet për bashkëpunim ndër rajonal për marrëdhënie të mira fqinjësore me të gjithë, të shfrytëzojmë fondet për bujqësi siç kanë bërë fqinjët tanë dhe thjesht të rrisim statusin ekonomik të qytetarëve tanë”, tha Rexhepi për RTK2.

Ajo ka komentuar edhe takimet e fundit të kryenegociatorëve të Kosovës dhe Serbisë në kuadër të dialogut të mbajtur në Bruksel.

“Unë mendoj se ky problem duhet të minimizohet, të gjithë qytetarët që marrin rroga apo pensione nga Serbia duhet të gjejnë mundësinë për të marrë të ardhurat mujore. Nuk mendoj se ka pasur nevojë të ngrihet tensioni që Brukseli ta diskutojë këtë. Populli nuk meriton tensione të tilla dhe sot në kohën e situatës së keqe ekonomike po përpiqemi ta zgjidhim problemin në mënyrën më të mirë të mundshme dhe të bëjmë më shumë me Bankën tonë Qendrore, e cila e miratoi rregulloren”, theksoi Rexhepi.

Zëvendëskryeministrja e Kosovës për Çështje të Minoriteteve dhe të Drejtave të Njeriut, Emilija Rexhepi, ka folur edhe për qëndrimin e saj në Amerikë ditët e fundit, ka përfaqësuar Kosovën në shumë ngjarje në Los Anxhelos të Kalifornisë, por edhe në Nju Jork, ku iu dorëzua çmimi i paqes në selinë e Kombeve të Bashkuara.

“Është ndjenjë e këndshme kur dikush e vlerëson punën tënde”, tha Rexhepi në programin e mëngjesit në RTK2, duke theksuar se avokimi për paqen është shumë më i vështirë se çdo temë tjetër.

“Përveç ish-presidentit të Ekuadorit, edhe unë jam fitues i çmimit për paqen, për punën që është përqendruar gjatë gjithë këtyre viteve në paqen, tolerancën, punën, bashkëjetesën e përbashkët mes popujve dhe e gjithë jeta ime është përkushtuar. për uljen e tensioneve ndërmjet grupeve etnike. Synimi im është që ne të jemi të bashkuar nga vlera që janë universale dhe besoj se paqja, solidariteti dhe harmonia ndikojnë në procesin e të gjithë shoqërisë, në shtypjen e konfliktit, në shtypjen e çdo lufte, gjuhën e urrejtjes dhe gjithçka që pushton. të gjithë njerëzit në këtë kohë, jo vetëm në Ballkan, por në mbarë botën”, tha Rexhepi.

Rexhepi do të marrë pjesë në një takim të përfaqësuesve politikë të boshnjakëve në Sarajevë në ditën e tretë të Bajramit.

“Është një takim rajonal gjithëboshnjak, vështirësia është se ftesa vjen nga Sarajeva, sepse të gjithë ne boshnjakët jashtë Bosnjës po luftojmë për të drejtat tona në vendet ku jetojmë, por kur ajo ftesë vjen nga Bosnja dhe Hercegovina pas shumë dekada, si komb më i dukshëm, për çështjen kombëtare, për çështjen e bashkimit të karakterit kulturor, karakterit akademik, aktiviteteve të ndryshme sportive e argëtuese. Ky takim i kushtohet edhe paqes dhe bashkëjetesës me të gjithë popujt në Republikat ku jetojmë. Të bashkuar, të bashkuar, jemi të shumtë në numër, jemi të dukshëm kudo, por edhe se si duam të forcojmë lidhjet me fqinjët tanë dhe vetëm kështu mund të shoh, jo vetëm boshnjakët, por të gjithë popujt në Ballkan, drejt një rruge progresive drejt BE”, tha Rexhepi.

/Shqip.com