Kulturë

Bujar Qamili – ‘Mjeshtri i madh’ i muzikës popullore shqiptare!

Në studion e “Esencë” erdhi këtë herë me energjinë dhe humorin e bukur, artisti Bujar Qamili. Ai mban mbi supe 48 vite karrierë pa shkëputje, një rrugëtim i gjatë dhe i bukur me këngën. Dhe një prej këngëtarëve që numëron bashkëpunimet më të shumta në muzikë. Jeta e tij e mbushur me muzikë, aventura, koncerte të shumta, por dhe një kthim pas në kohë në fëmijëri e adoleshencë në fillesat e jetës dhe muzikës së tij.

Një album fotosh që kornizojnë jetën e tij e kthyen këngëtarin pas në kohë duke na rrëfyer çaste e kujtime. Mes tyre një kujtim për vështirësitë e kohës ku këmbenin kostume për një performancë. Ai na rrëfeu në program një episod të tillë me këngëtarin Petrit Lulo.

Ndër të tjera, Bujar Qamili foli edhe për lidhjen me bashkëshorten dhe mbi 40 vitet e tij në një martesë themeli i së cilës është dashuria. Por me humorin tipik shkodran, nuk nguroi edhe të na rrëfente se ndër vite, jo pak herë bashkëshorten e tij Dritën, e kanë ngacmuar njerëzit për faktin e të pasurit një bashkëshort artist, duke provokuar pak edhe qëndrimin e saj mbi këtë gjë. Këngëtari citoi tolerancën dhe mirëkuptimin në çift si çelësin e marrëdhënies së tyre të fortë.

/Shqip.com