Ekonomi

Bo Li: Ekonomia e Kosovës ka treguar elasticitet përballë pandemisë dhe rritjes së çmimeve të mallrave

Zëvendës Drejtorit Menaxhues i FMN-së Bo Li ka qëndruar për vizitën në shtetin e Kosovës.

Pas vizitës së tij në Kosovë, ai është shprehur se ekonomia e Kosovës ka treguar elasticitet përballë pandemisë dhe rritjes së çmimit të mallrave.

“Ekonomia e Kosovës ka treguar elasticitet të konsiderueshëm përballë goditjeve që vijnë nga pandemia dhe rritjeve të fundit të çmimeve të mallrave. Autoritetet u janë përgjigjur me shpejtësi këtyre goditjeve, duke përfshirë një program vaksinimi shumë të suksesshëm që lejoi që udhëtimet e diasporës të rifillonin me forcë tashmë vitin e kaluar. Thënë kështu, ndërsa momenti nga rimëkëmbja e vitit të kaluar është ende i fortë, tronditja e çmimit të energjisë e shkaktuar nga lufta në Ukrainë dhe kushtet më të shtrënguara financiare globale do të ndikojnë në mënyrë të pashmangshme kërkesën dhe aktivitetin ekonomik në vitin 2022”, ka thënë ai.

Ai ka shtuar se është inkurajuar me rritjen e rolit të gruas në ekonomi, raporton Fondi Monetar Ndërkombëtar.

“Unë largohem nga Kosova shumë i inkurajuar nga takimet e sinqerta dhe konstruktive që kam mbajtur, jo vetëm me qeverinë dhe autoritetet, por edhe me sektorin e gjallë privat dhe shoqërinë civile të vendit, të cilat më dhanë njohuri të paçmueshme, ndër të tjera, për mundësitë në rritje. për të rinjtë dhe rritjen e rolit të gruas në ekonomi”, ka Bo Li.

Mezi pres që të vazhdojmë të forcojmë marrëdhëniet tona me Kosovën dhe po largohem me një depo kujtimesh të bukura për vendin dhe njerëzit e tij mikpritës, ka shtuar më tutje Li./Shqip.com

Shqip.com
Çmimet e derivateve në Kosovë Çmimi maksimal i lejuar për secilin produkt të naftës.
  • Dizel: 1.60
  • Benzine: 1.33
  • Gas: 0.76
Sot : 28/09/2022