Lajme

Bislimi: Barazia gjinore, parakusht për integrimin evropian

Besnik Bislimi, zëvendëskryeministri i parë i Kosovës
Besnik Bislimi, zëvendëskryeministri i parë i Kosovës

Qeveria e Kosovës ka mbajtur takim konsultativ të nivelit të lartë “Angazhimi i Kosovës drejt integrimit evropian nga perspektiva gjinore”.

Barazia gjinore është e rëndësishme të jetë e fokusuar në zbatimin e ligjeve, sepse nuk mund të ketë proces të integrimit të një shoqërie pa u respektuar barazia gjinore dhe se ky duhet të jetë prioritet i Institucioneve të Kosovës. Kështu u tha në këtë takimin.

Zëvendëskryeministri i parë për Integrim Evropian, Zhvillim dhe Dialog të Republikës së Kosovës, Besnik Bislimi, tha se trajtimi i drejtë i perspektivës gjinore është parakusht për integrimin të suksesshëm evropian, raporton RTK.

“Perspektiva gjinore nuk është trajtuar sa duhet e rrjedhimisht shihet si problem dhe kemi nevojë për të adresuar perspektivën gjinore në rrugëtimin tonë drejtë Bashkimit Evropian”, tha ai.

Sipas tij, kemi problem në barazinë gjinore dhe për këtë duhet të ketë vetëdijesim për këtë.

/Shqip.com