Kulturë

Bibliotekarë nga Bullgaria vizitojnë Bibliotekën Kombëtare të Shqipërisë

Bibliotekarë nga Biblioteka Publike “Petko Raçev Slavejkov”, në Bullgari, vizituan Bibliotekën Kombëtare të Shqipërisë.

Ekipi bullgar, i cili u mirëprit nga zv/drejtorja e BKSH-së, dr. Etleva Domi, shfaqi interes të veçantë për të njohur historikun e krijimit të BKSH-së dhe veprat më të çmuara e trashëgiminë kulturore të shkruar që ruhet në arkivin e saj.

Ata, gjithashtu, vizituan edhe Qendrën “Sotir Kolea”, duke parë nga afër sallat e specializuara të leximit të gjuhëve europiane të shndërruara në mjedise moderne leximi si dhe Qendrën e Restaurimit dhe të Konservimit.

Në emër të Bibliotekës Publike “Petko Raçev Slavejkov”, Bibliotekës Kombëtare iu dhuruan disa botime, të cilat u ekspozuan në hollin e saj.

/Shqip.com