Ekonomi

ASK: Krahasuar me gushtin e kaluar, inflacioni u rrit për 13%

Ilustrim

Agjencia e Statistikave të Kosovës ka njoftuar se inflacioni është rritur 13 për qind krahasuar me gushtin e vitit të kaluar.

Në  raportin e publikuar me temën “Indeksin e Harmonizuar të Çmimeve të Konsumit” për muajin gusht 2022 thuhet se inflacioni i këtij muajit(gusht)është rritur 0.2 për qind krahasuar me muajin korrik.

Siç thuhet në njoftim, lëndët djegëse si drutë e peleti janë shtrenjtuar për 6.3 për qind në krahasim me muajin e kaluar, 3.6 për qind janë ngritur çmimet për djathë dhe vezë, mallra dhe shërbime për shtëpi 2.3 për qind, ndërsa çmimi i bukës dhe i drithërave është rritur për 0.6 për qind.

Më poshtë mund t’i gjeni në formë grafike ngritjen e çmimeve të mallrave dhe produkteve duke krahasuar muajin gusht 2021 me korrikun e vitit 2022 dhe gushtin e vitit 2022./SHQIP.com

Shqip.com
Çmimet e derivateve në Kosovë Çmimi maksimal i lejuar për secilin produkt të naftës.
  • Dizel: 1.60
  • Benzine: 1.33
  • Gas: 0.76
Sot : 28/09/2022