Ekonomi

Amazon bëhet kompania e parë publike që humbet 1 trilion dollarë në vlerën e tregut

Amazon bëhet kompania e parë publike që humbet 1 trilion dollarë në vlerën e tregut.

Rënia e fundit është një shenjë e nervozizmit në tregje për ngadalësimin e ekonomisë globale, të udhëhequr nga SHBA-ja në një përpjekje për të mbajtur kostot e tyre.

Por Amazon deri më tani ka shmangur një reduktim të numrit të punonjësve, raporton interestingengineering.

Pandemia e COVID-19 dërgoi shumë përdorues drejt tregtisë elektronike dhe shitësit me pakicë në internet si Amazon panë një bum masiv në trafik dhe të ardhura. Ndërsa pandemia u tërhoq, rritja u ngadalësua dhe të ardhurat u ulën.

Aksionet e Amazon kanë rënë 50 për qind në gjashtë muajt e fundit dhe vlerësimi i kompanisë, i cili ishte 1.8 trilion dollarë në qershor 2021, tani është reduktuar në 879 miliardë dollarë që nga e mërkura.

 

/Shqip.com