Rozë Ndërkombëtar

Aktori i njohur akuzohet për shtatë vepra seksuale

Aktori Kevin Spacey do të paraqitet në gjykatë në Londër muajin e ardhshëm pasi ai u akuzua për shtatë vepra të tjera seksuale kundër një burri.

Akuzat e reja kundër aktorit, 63 vjeç, përbëhen nga tre për sulm të pahijshëm, tre për sulm seksual dhe një akuzë për shkaktimin e një personi për t’u përfshirë në aktivitet seksual pa pëlqim.

Spacey u shfaq në Old Bailey në Londër në korrik për të mohuar pesë akuza në lidhje me tre burra të tjerë që tani janë në të 30-at dhe 40-at e tyre.

Fituesi i Oskarit kishte treguar më parë se ai “i mohon fuqishëm” akuzat e bëra nga tre burrat e tjerë.

Rosemary Ainslie, Shefja e divizionit të krimit special të CPS, tha se “CPS ka autorizuar akuza shtesë penale kundër Kevin Spacey, 63 vjeç, për një numër sulmesh seksuale kundër një burri midis viteve 2001 dhe 2004.

Spacey, i cili njihet më së shumti për rolet e tij në serialin e Netflix, House of Cards dhe filma duke përfshirë The Usual Suspects dhe American Beauty, ishte drejtor artistik në Old Vic midis viteve 2004 dhe 2015.

/Shqip.com