Art Jetese

Agjencitë e spiunazhit raportojnë qindra pamje të tjera të UFO-ve që nga viti 2021

Agjencitë e sigurisë kombëtare po studiojnë qindra raporte të reja të UFO-ve, duke përfshirë shumë që duket se kryejnë manovra që janë shumë të avancuara.

Kështu raportoi të enjten zyrtari më i lartë i inteligjencës së vendit.

Në total, 510 “fenomene ajrore të paidentifikuara” të vëzhguara në hapësirën ajrore të mbrojtur ose pranë objekteve të ndjeshme janë përpiluar që nga gushti i vitit të kaluar, sipas raportit në Kongres nga drejtori i inteligjencës kombëtare.

Prej tyre, 366 u mblodhën që nga publikimi i një vlerësimi paraprak në 2021 – një rritje që i atribuohet një “stigme të reduktuar” rreth raportimit dhe një kuptim më të mirë të kërcënimeve të inteligjencës dhe sigurisë që mund të paraqesin fenomenet.

Më shumë se gjysma e këtyre pamjeve të reja – shumica e të cilave erdhën nga pilotët e Marinës dhe Forcave Ajrore – shfaqin “karakteristika të jashtëzakonshme”,

Raporti prej 12 faqesh, i cili nuk detajon se kur ka ndodhur secila nga pamjet, është një përmbledhje e paklasifikuar e një versioni sekret që iu dorëzua Kongresit.

Zyrtarë të tjerë të lartë kanë thënë javët e fundit se nuk kanë zbuluar asnjë provë deri më tani që automjetet e paidentifikuara kanë origjinë të botës tjetër ose tregojnë ekzistencën e një entiteti jo njerëzor, raporton Politico.

/Shqip.com