Ekonomi

A ka nevojë Vlora për një aeroport?

Ngritja e aeroportit të Vlorës shqetëson ambientalistët, sepse rrezikohet ekosistemi i Vjosës një nga lumenjtë e fundit të egër në Evropë…

Konventa e Bernës e Këshillit të Evropësi bën thirrje vazhdimisht qeverisë së Shqipërisë që të ndërpresë punimet për ndërtimin e Aeroportit të Vlorës. 

Një thirrje të ngjashme Konventa e bëri edhe në shtator të vitit 2023. Sipas ambientalistëve, ndërtimi i aeroportit do të prishë ekosistemin dhe kafshëve, sidomos zogjve dimërorë. 

Banorë të tjerë të të zonës shpresojnë se ky aeroport mund t’u sjellë më shumë zhvillim ekonomik. /DW

/Shqip.com