Art Jetese

A duhet të konsumoni ujë gjatë stervitjes?

Fitnes/ilustrim

Konsumimi i ujit është shumë i rëndësishëm për trupin e njeriut e veçanërisht për ata që merren me aktivitete fizike.

Ekspertët kanë konstatuar se është e rëndësishme pirja e ujit para, gjatë dhe pas stërvitjeve.

Uji ndihmon në ruajtjen e temperaturës normale të trupit dhe siguron mbrojtje për shtyllën kurrizore dhe indet.

Gjatë stërvitjes, ndihmon në ruajtjen e përqendrimit të glukozës në gjak dhe përmirëson kohën e rikuperimit.

Marrja e pamjaftueshme e ujit mund të shkaktojë shumë probleme shëndetësore si dehidratim, gurë në tëmth dhe çrregullime të tretjes.

Mënyra më e mirë për të kontrolluar nëse jeni duke pirë mjaftueshëm ujë në baza ditore është t’i kushtoni vëmendje ngjyrës së urinës.

 Nëse ngjyra është e verdhë e hapur ose pa ngjyrë, do të thotë se keni mjaftueshëm ujë në trup, por nëse ngjyra është e verdhë e errët, është një tregues që duhet të filloni të pini më shumë ujë.

/Shqip.com