Kulturë

21 Marsi, Dita Botërore e Poezisë

Fotografia ilustruese
Fotografia ilustruese

Çdo 21 mars shënohet Dita Botërore e Poezisë. Kjo ditë ka për qëllim nderimin e poetëve, nxitjen e shkrimit, leximit dhe promovimin e poezisë.

Në mbarë botën për ndër të kësaj dite organizohen aktivitete të shumta për poezinë dhe poetët.

Kjo ditë u shpall nga UNESCO në 1999, me qëllim të ndihmojë në lëvrimin e poezisë në mbarë botën, shkëmbimin dhe promovimin ndërkombëtar të poezisë dhe promovimin sa më të gjerë të saj.

21 Marsi, Dita Botërore e Poezisë

Poezia i ka rrënjët nga lashtësia.

Për ta shënuar 21 mars, gjatë ditës së sotme, 21 mars 2024, janë planifikuar disa aktivitete nga OJQ.

Një aktivitete është paralajmëruar të mbahet nga Lidhja e Shkrimtarëve të Kosovës, në Paris Unioni i Shkrimtarëve ka paralajmëruar se në Parisë të Francës do të promovojë antologjinë “La poesie contemporaine albanaise” (Poezia bashkëkohore shqipe) në gjuhën fringe. Kures, OJQ “ETA” do të mbajnë një mbrëmje poetike.

/Shqip.com