Lajme

14 vjet nga Kushtetuta e Kosovës

Kushtetuta e Republikës së Kosovës

14-vjet më parë është bërë miratimi i Kushtetutës së Republikës së Kosovë.

Kushtetuta e Kosovës u ratifikua më 9 prill 2008 dhe hyri në fuqi më 15 qershor 2008.

9 prilli në Kosovë është festë zyrtare.

Kushtetuta e Kosovës ka 14 kapituj dhe 162 nene, ku pjesa më e madhe saj rrjedh nga Plani i ish-presidentit Martti Ahtisaarit, duke i dhënë kështu të drejta specifike grupeve minoritare dhe një ambient më të sigurt për të gjithë qytetarët e Kosovës.

Kushtetuta është akti më i lartë juridik, që garanton të drejtat dhe liritë themelore të të gjithë qytetarëve të vendit./Shqip.com