Kulturë Kino

11 vjeçari që luajti rolin e refugjatit shqiptar në “Good Life”, fiton çmimin “Oscar”

Caleb Payne, aktori 11 vjeçar që luajti rolin e një refugjati shqiptar në filmin “Good Life” të Netflix, fitoi çmimin “Oscar” për të rinjtë.

Payne është aktori i parë afrikano-jugor që fiton çmime të mëdha në 43 vjet.

“Good Life”, me regji të Bonnie Rodini, ndjek një grua që gjen strehim në Cape Town dhe takon një djalë të vogël – udhërrëfyesin Payne.

Duke folur për çmimin Payne tha se ishte i emocionuar për të ecur në të njëjtin tapet të kuq si yjet si Tom Cruise dhe Steven Spielberg.

“Tani që kam fituar çmimin, ishte kaq e papritur. Nuk isha i sigurt se si do të dilte dhe nuk doja t’i rritja shumë shpresat e mia, por fitova dhe ndihem sikur është diçka joreale, “tha Payne.

Payne u nominua në kategorinë e artistit kryesor të të rinjve të filmit artistik për rolin e tij në filmin ” Good Life ” të Netflix 2021.

Ai ishte në garë me Tristan Riggs dhe Violet McGraw.

/Shqip.com