Zelenskyi: Ukraina nuk do të dorëzohet për lirinë e saj

Presidenti i Ukrainës, Volodymyr Zelenskyi, ka deklaruar se shteti i tij është sulmuar tinëzisht nga Rusia mirëpo pavarësisht çmimit që duhet të paguajnë ngase ata janë duke luftuar për mbrojtjen e lirisë së tyre si një shtet i pavarur.

Zelenskyi thotë se është duke punuar në krijimin e një koalicioni anti-Putin që do të përbëhet nga Turqia, Franca, Austria dhe nga Komisioni Evropian.

“Rusia tinëzisht ka sulmuar shtetin tonë sot në mëngjes ashtu siç ka bërë Gjermania Naziste në Luftën e Dytë Botërore.  Sot dy shtetet tona janë në anën e kundër të historisë.  Rusia ka përqafuar rrugën e djallit kurse Ukraina është duke mbrojtur veten e saj dhe nuk do e jep lirinë e saj pavarësisht se çfarë mendon Moska”, ka shkruar Zelenskyi në Twiter.

Këtë të enjte trupat ruse pushtuan territorin e Ukrainës me arsyetimin se po intervenohej për të mbrojtur popullatën ruse e cila jeton në këtë shtet.

Raportohet për dhjetëra të vrarë në këto luftime. /Shqip.com