Zelensky thotë se Rusia po përgatitet të bombardojë Odesan

Presidenti ukrainas Volodymyr Zelensky ka thënë se Rusia po përgatitet të bombardojë qytetin Odessa, një qytet port i rëndësishëm strategjik në bregun e Detit të Zi të Ukrainës.

“Njerëzit rus vinin gjithmonë në Odessa dhe dinin vetëm ngrohtësinë dhe bujarinë dhe çfarë është tani? Artileri, bomba kundër Odesës. Ky do të jetë një krim lufte. Ky do të jetë krim historik”, tha Zelensky në një adresë transmetimi në Facebook, shkruan CNN.

Duke kaluar nga të folurit ukrainas në rusisht, Zelensky i bëri thirrje popullit rus që të bëjë një zgjedhje “midis jetës dhe skllavërisë”.

Populli i Rusisë … kjo është koha kur ju ende mund të fitoni mbi të keqen, “tha ai.

“Ne jemi ukrainas. Ne kemi nevojë për paqe. Ne duam paqe. Dhe për qytetarët rusë nuk është vetëm lufta për paqen në Ukrainë, por për paqen dhe lirinë tuaj. Dikur e shihje. Ju e dinit prosperitetin… Nëse do të heshtni tani, atëherë vetëm varfëria juaj do të flasë për ju”, vazhdoi Zelensky.