“Shkatërrohet avioni luftarak më i madh në botë” – thotë ministri i Jashtëm i Ukrainës

Avioni më i madh në botë – Antonov An-225 – është shkatërruar në avancimin rus, tha ministri i Jashtëm i Ukrainës Dmytro Kuleba – përmes një postimi në Twitter.

Avioni u projektua dhe u ndërtua gjatë viteve të fundit të Bashkimit Sovjetik.

Ajo u ndërtua për të transportuar anije kozmike, por në vitet e fundit rrallë është ngjitur në qiell.