OKB-ja do të japë 40 milionë dollarë të tjera ndihmë humanitare për Ukrainën

Sekretari i Përgjithshëm i Kombeve të Bashkuara, Antonio Guterres, ka njoftuar se OKB-ja do të ndajë 40 milionë dollarë të tjera për të rritur ndihmën humanitare në Ukrainë.

Ai tha se fondet do të ndihmojnë në marrjen e furnizimeve kritike të ushqimit, ujit, ilaçeve dhe furnizimeve të tjera jetike në vend, si dhe ofrimin e ndihmës në para për ata që kanë nevojë, shkruan BBC.

Ai paralajmëron një përshkallëzim të mëtejshëm të konfliktit në Ukrainë, qoftë i rastësishëm apo i qëllimshëm kërcënon “të gjithë njerëzimin”.

Duke e përshkruar ngritjen e fundit të Rusisë të nivelit të gatishmërisë për forcat e saj bërthamore si një “zhvillim drithërues”, ai shton perspektivën e konfliktit bërthamor, dikur “e paimagjinueshme” ishte kthyer brenda fushës së mundësisë.

Guterres bën thirrje gjithashtu për një “ndërprerje të menjëhershme të armiqësive” dhe “negociatat serioze të bazuara në parimet e Kartës së OKB-së dhe të drejtës ndërkombëtare”.