Lajme Botë

Gjermania rekomandon përzierjen e vaksinave anti-COVID

Kancelarja në largim, Angela Merkel

Gjermania ka lëshuar rekomandim që të bëhet përzierja e vaksinave për COVID-19, mbi bazën e efikasitetit, shkruan CNN, transmeton Shqip.com.

Komiteti i Përgjithshëm Gjerman i Vaksinimit tha të enjten se njerëzit që marrin një dozë të parë të vaksinës Astra-Zeneca, duhet të marrin një vaksinë mRNA si dozë të dytë, pavarësisht nga mosha e tyre.

Kjo e bënë Gjermaninë një nga vendet e para që rekomandon fuqishëm që njerëzit që kanë marrë një dozë të parë të Astra-Zeneca të marrin ose Pfizer ose Moderna si dozë të dytë.

Kancelarja gjermane, Angela Merkel, ndihmoi në hapjen e rrugës për përdorimin e vaksinave të përziera kur ajo mori Moderna si dozë të dytë, pas Astra-Zanecas që kishte marrë si dozë të parë.

Vaksinat mARN të aprovuara aktualisht nga Agjencia Evropiane e Barnave janë Pfizer-BioNTech dhe Moderna.

Komiteti Këshillues Kombëtar i Kanadasë për Imunizim bëri një rekomandim më të dobët më 17 qershor, kur thanë se një vaksinë mRNA tani preferohet si doza e dytë për individët që kanë marrë dozën e parë të vaksinës Astra-Zeneca. /Shqip.com