Lajme

Zelensky në OBK bën thirrje për ‘ndëshkim të drejtë’ ndaj Rusisë

Presidenti i Ukrainës, Volodymyr Zelenskyy, ka kërkuar “dënim të drejtë” për krimin e Rusisë kundër kombit të tij.

Duke iu drejtuar Asamblesë së Përgjithshme të Kombeve të Bashkuara me video, Zelensky paraqiti një plan me pesë pika për të vendosur paqen në konfliktin shtatëmujor.

Kushtet e panegociueshme përfshinin dënimin për agresionin rus, rivendosjen e sigurisë së Ukrainës dhe integritetin territorial dhe garancitë e sigurisë, raporton Sky News.

Duke folur për dënimin që kërkon për Rusinë, ai tha: “Dënim për krimin e agresionit. Dënim për shkelje të kufijve dhe integritetit territorial. Ndëshkimi që duhet të jetë në fuqi derisa të rikthehet kufiri i njohur ndërkombëtarisht”, u shpreh ai.

Ai shtoi se Ukraina nuk do të miratojë neutralitetin, duke thënë: “Ata që flasin për neutralitet, kur vlerat njerëzore dhe paqja janë nën sulm, nënkuptojnë diçka tjetër”.

Zelenskyy tha se asnjë propozim tjetër për paqe nuk do të pranohej, duke shtuar: “Sa më tej të arrijë terrori rus, aq më pak ka gjasa që dikush në botë të pranojë të ulet në një tryezë me ta”./Shqip.com

Shqip.com
Çmimet e derivateve në Kosovë Çmimi maksimal i lejuar për secilin produkt të naftës.
  • Dizel: 1.58
  • Benzine: 1.34
  • Gas: 0.75
Sot : 24/09/2022