Art Jetese

Zakonet që personave me diabet ju përkeqësojnë gjendjen

Diabeti është një sëmundje që parandalon trupin që të mbajë sasinë e duhur të sheqerit në gjak. Kur hani ushqim, trupi juaj konverton sheqernat në energji. Nëse keni diabet, trupi bëhet më pak i aftë për të lëvizur sheqerin, dhe qelizat bëhen më pak të përgjegjshme ndaj sheqerit që ata marrin. Rezultati: nivelet e sheqerit në gjak që janë shumë të larta.

Nëse jeni duke u përpjekur të ulni sheqerin në gjak dhe të qëndroni të shëndetshëm, sigurohuni që mos bëni këto gabime.

Anashkalimi i mëngjesit

Gjithmonë dëgjojmë se mëngjesi është ushqimi më i rëndësishëm i ditës, por kjo mund të jetë veçanërisht e vërtetë për individët me diabet. Duke pritur shumë kohë për të ngrënë mëngjesin mund të ndikojë në mungesën e sheqerit.

Studimet tregojnë se marrja e tepruar e yndyrës (më shumë se 30 për qind e kalorive totale) mund të përkeqësojë rezistencën e insulinës. Qëndro larg ushqimeve që kanë tendencë të përmbajnë sasi të larta të yndyrës jo të shëndetshme, si nga ato të restoranteve me ushqim të shpejtë.

Zakonisht mishi zë shumicën e pjatës tuaj: Proteinat e tepërta mund të ndikojnë në nivelin e glukozës në gjak, veçanërisht nëse proteina në vaktin tuaj janë nga mishi i kuq, i cili mund të ketë një ndikim negativ në ndjeshmërinë ndaj insulinës.

Rritja e konsumit të mishit të kuq është shoqëruar me një rritje të rrezikut të diabetit të tipit 2.