Teknologji

Spotify rrit sërish çmimet

Duke filluar nga muaji korrik abonentët e Spotify do të paguajnë 1 dollarë më shumë në muaj, duke e rritur kështu në total 11.99 dollarë.

Rritja e fundit nga Spotify është prej rreth 20% më shumë se rritja e çmimit pararendëse.

Transmetuesi digjital audio tha se arsyeja e rritjes së çmimit ishte për shkak se kompania kërkon të rritë investimet dhe të rinovojë veçoritë e produkteve në mënyrë të tillë që përdoruesit të kenë përvojën më të mirë.

Disa nga nivelet e tjera të Spotify po marrin gjithashtu rritje të çmimeve.

Kostoja mujore e “Duo” po rritet me 2 dollarë, në 16.99 dollarë. Plani familjar po rrit çmimet me 3 dollarë në 19.99 dollarë në muaj.

Transmetimi, si muzika ashtu edhe televizioni, po bëhet gradualisht më i shtrenjtë për të gjithë.

Ndërsa kompanitë vazhdojnë kërkimin e pakapshëm për të maksimizuar fitimet e tyre.

Spotify nuk është kompania e vetme e shërbimit digjital që ka rritur çmimet.

Paramount, kompania mëmë e CNN, Warner Bros, Discovery, dhe madje edhe Netflix, kanë rritur çmimet vitin e kaluar në një lëvizje drejt përfitimit.

/Shqip.com