Teknologji

“Spot the dog” është punonjësi i parë robotik

“Spot the dog”, është punonjësi i parë robotik i Balfour Beatty, i cili u paraqit nga Interesting Engineering (IE) në “ngjarjen e Shkollës Verore të Shkencës Brooklands”.

Interesting Engineering (IE) foli me Jay Saddington, me personelin e kompanisë, për të mësuar më shumë rreth aktiviteteve të Spot dhe se si është të kujdesesh për të.

“Për momentin, ne jemi ndërmjetësi midis Boston Dynamics, njerëzve që e prodhojnë atë dhe Trimble, atyre që bënë skanerin”, ka thënë Saddington.

Tutje, ai shpjegoi se Balfour Beatty është aktualisht në një nga programet e hershme të zhvillimit për kompaninë amerikane, duke u mundësuar atyre të kuptojnë se çfarë mund dhe nuk mund të bëjnë me qenin robotik.

Përveç kësaj, në sistemet e avancuara të skanimit 3D, Trimble zhvillon një sërë komplete të tjera të pajtueshme me qenin robotik. Skaneri, i cili përdor teknologjinë Lidar, është vetëm një nga shumë pajisje që Beatty po teston aktualisht për kërkesat e tyre të ndërtimit.

“Mund të vendosni gjithçka që dëshironi mbi të. Për rastin tonë, ne kemi një skaner, por në të ardhmen mund të na duhet një GPS”, shtoi ai.

Saddington, gjithashtu zbuloi se IE mund të vendoste afërsinë e robotit – d.m.th. sa afër i afrohet diçkaje përpara se të largohet nga rruga.

“Unë në thelb krijoj një fushë force vizuale rreth qenit. Pra, nëse e dërgoj në një karrige, ai thjesht do të ecë rreth tij, të themi rreth 50 centimetra rreth tij”, shpjegoi mes tjerash ai.

/Shqip.com