Lajme Botë

Sondazh: Putin përballet me mosbesimin e rusëve

Një sondazh i brendshëm nga Kremlini ka treguar një kolaps dramatik të mbështetjes publike të popullatës ruse për luftën në Ukrainë, sipas medias së pavarur Meduza.

Sipas shifrave të publikuara, vetëm 25 % e publikut janë ende në favor të vazhdimit të konfliktit, më pak se gjysma e 57 % që thanë të njëjtën gjë në korrik.

Ai vazhdon duke cituar ekspertë të cilët tregojnë ndikimin e dekretit të mobilizimit të Vladimir Putin në shtator, i cili pa shumë njerëz të rekrutuar me forcë për të luftuar në Ukrainë.

Sociologu Grigory Yudin, i tha medias me bazë në Letoni se rusët që po përballen me “shkatërrimin e jetës së tyre të përditshme dhe ndjenjën e rrezikut” do të rrisin perspektivat e protestave më të mëdha në vend, raportojnë mediat e huaja.

Ndërsa, supozohet gjerësisht se kontrolli i hekurt i Putinit në shërbimet e tij të sigurisë nënkupton që protestat mund të shtypen, perspektiva në rritje e tyre përshkallëzohet përfaqëson një goditje për liderin dhe potencialisht një kërcënim në rritje për pushtetin e tij.

/Shqip.com