Lajme Botë

Shtyhet vendimi për ekstradimin në SHBA të Julian Assange

Themeluesi i WikiLeaks, Julian Assange do të duhet të presë për të zbuluar nëse ai mund të apelojë mbi ekstradimin e tij në Shtetet e Bashkuara, pasi Gjykata e Lartë vendosi se ai nuk mund të ekstradohet menjëherë për akuzat e spiunazhit.

Seanca e ardhshme do të mbahet në maj, thanë dy gjyqtarë të Gjykatës së Lartë, përveç nëse SHBA mund të japë garanci për atë që do të ndodhë me të, sipas Sky News.

Prokurorët amerikanë pretendojnë se 52-vjeçari inkurajoi dhe ndihmoi analisten e inteligjencës së ushtrisë amerikane, Chelsea Manning, të vidhte kabllogramet diplomatike dhe dosjet ushtarake të publikuara nga faqja e tij.

Por mbështetësit e Assange thonë se ai është një hero që po persekutohet për ekspozimin e keqbërjeve të SHBA.

Në një vendim të janarit 2021, gjykatësja e atëhershme e qarkut Vanessa Baraitser tha se Assange nuk duhet të dërgohet në SHBA, duke përmendur një rrezik të vetëvrasjes, ndërsa vendosi kundër tij për të gjitha çështjet e tjera.

/Shqip.com