Ekonomi

Shteti që ka 6 mijë km vijën bregdetare

6.000 km vijë bregdetare ka Kili, përjell Shqip.com.

Ky shtet në skajin perëndimor të Amerikës Latine, njihet për standard të lartë jetësor.

Turizmi është njëri nga sektorët që e veçon këtë shtet.

Mbi 6 milionë vizitorë kishte gjatë vitit 2017, por ka një rënie në vitin e fundit si pasojë e pandemisë COVID-19.

Vendi që ka rreth 19 milionë banorë kufizohet me Argjentinën, Bolivinë si dhe Perunë.

Ka dalje në oqeanin paqësor në një linjë të madhe. /Shqip.com