Art Jetese

Shtatë këshillat për ta ruajtur pozitivitetin si në punë ashtu edhe në shtëpi

Praktikimi i pozitivitetit mund të përmirësojë mirëqenien tuaj në shtëpi dhe në zyrë.

Në këtë artikull ju sjellim shtatë mënyra për ta bërë këtë.

Një karrierë biznesi mund të shoqërohet me stres dhe presion në shtëpi.

Stresi nga karriera juaj mund të përhapet në jetën tuaj personale, duke ndikuar në marrëdhënien tuaj me anëtarët e familjes dhe duke ngritur një cikël negativiteti.

Megjithatë, praktikimi i pozitivitetit mund të përmirësojë mirëqenien tuaj në shtëpi dhe në zyrë.

Të qenit një prani pozitive në shtëpi dhe në punë mund t’i ndihmojë të dashurit dhe punonjësit tuaj të shohin anën më të mirë të gjërave.

Në fund të fundit, pozitiviteti tenton të jetë ngjitës.

1. Ridrejtoni mendimet negative – Për të praktikuar pozitivitetin, është thelbësore të mësoni se si të ridrejtoni mendimet negative. Nuk ka vend për negativitet në jetën tuaj kur jeni në shtëpi ose kur menaxhoni biznesin tuaj. Në vend të kësaj, ju mund t’i ridrejtoni ato mendime negative dhe t’i kanalizoni në diçka më produktive. Për shembull, ndërsa menaxhoni biznesin tuaj, ju mund të përdorni vetë-dyshimin si motivim për t’u konsultuar me partnerët dhe stafin tuaj për të marrë së bashku një vendim biznesi.

Ndërkohë, në shtëpi, nëse keni ndjenja dyshimi për veten, mund t’u besoni njerëzve tuaj të dashur dhe të kërkoni mbështetjen e tyre në vend që t’i mbani ndjenjat tuaja negative të gjitha për vete.

2. Identifikoni zgjidhjet – Është normale të keni ndjenja negative kur hasni probleme në shtëpi ose gjatë menaxhimit të biznesit tuaj. Megjithatë, pasi të ndodhë vala fillestare e negativitetit, përqëndrimi i përpjekjeve tuaja në gjetjen e zgjidhjeve për problemin është më konstruktiv sesa të lini negativitetin t’ju pushtojë.

Kur hasni një problem gjatë menaxhimit të biznesit tuaj, mendoni mirë, flisni me drejtuesit e ekipit tuaj ose mblidhni stafin për të diskutuar problemin me ekipin tuaj. Seancat kolektive të brainstorming zakonisht ndihmojnë në gjetjen e zgjidhjeve të mundshme për problemin.

Kur hasni një problem në shtëpi, është e rëndësishme të mblidheni dhe ta trajtoni atë si familje. Së pari, diskutoni çështjen me të dashurin tuaj dhe përpiquni të gjeni zgjidhje të mundshme. Një qëndrim pozitiv mund t’ju ndihmojë të gjeni zgjidhje për problemet më shpejt dhe me efikasitet.

3. Diskutoni çështjet me një ton pozitiv të zërit – Kur jeni në punë dhe vini re disa probleme me punonjësit tuaj, është ideale të bëni diskutime individualisht me ta privatisht dhe të diskutoni çështjet me një ton pozitiv dhe konstruktiv. Në këtë mënyrë, punonjësi juaj do të shohë se ju po e mbështesni dhe po e ndihmoni me çdo gjë të mundshme.

Në shtëpi, nëse ju dhe partneri juaj hasni një problem me njëri-tjetrin, është thelbësore ta diskutoni atë me një zë pozitiv dhe të flisni nga zemra, por jo tepër emocionalë. Kujtojini partnerit tuaj se nuk jeni ju kundrejt tyre. Përkundrazi, është “ne së bashku kundrejt problemit”. Përdorimi i një toni pozitiv është gjithashtu vendimtar kur diskutoni çështje me fëmijët tuaj. Në vend që t’u bërtisni atyre dhe ndoshta t’i largoni nga ju, përpiquni të flisni me fëmijën tuaj me një zë të butë. Provoni të flisni me ta sikur të jenë të rritur dhe diskutoni rrënjën e problemit dhe si ta zgjidhni atë.

4. Angazhohuni në vetë-biseda pozitive – Ndërsa mund të duket e sikletshme ose e çuditshme, të flasësh pozitivisht me veten është e shëndetshme. Kur jeni nervoz për lançimin e atij produkti të ri, inkurajoni veten duke u fokusuar në atë se sa keni arritur për të arritur në pikën ku jeni tani. Përqëndrohuni në të gjitha gjërat pozitive ndërsa kuptoni në mënyrë objektive gjërat negative.

Në shtëpi, ju gjithashtu mund të angazhoheni në vetë-bisedë pozitive duke uruar veten që keni një familje të dashur dhe mbështetëse. Ju gjithashtu mund të inkurajoni veten duke shkuar me familjen tuaj në një udhëtim pushimi. Biseda pozitive me veten ju sjell dobi; sa më shumë ta bëni, aq më shumë do të përfitojë familja dhe biznesi juaj.

5. Merrni feedback nga të tjerët – Të jesh një fener pozitiv në shtëpi dhe në biznes do të thotë gjithashtu të dëgjosh atë që të tjerët rreth jush kanë për të thënë. Në vendin tuaj të punës, jini mendjehapur për sugjerimet që mund të kenë punonjësit tuaj – kjo mund të përmirësojë disa aspekte të biznesit tuaj. Gjithashtu, jini të uritur për reagimet e klientëve se si të përmirësoni një produkt ose shërbim që ofroni.

Në shtëpi, duhet të jeni gjithashtu të hapur për të dëgjuar reagimet nga të tjerët dhe madje edhe nga fëmijët tuaj. Ndërsa krenaria mund të na diktojë të refuzojmë të dëgjojmë atë që fëmijët tanë mund të kenë për të thënë, ndonjëherë ata vërejnë probleme dhe dalin me zgjidhje që të rriturit nuk i shohin menjëherë. Lëreni mënjanë egon tuaj dhe jini të hapur ndaj perspektivave objektive.

6. Jepni komplimente – Një kompliment mund të ndikojë shumë në biznesin tuaj. Komplimentet e sinqerta mund të jenë arsyeja pse një klient blen nga ju rregullisht, përveç cilësisë së produktit dhe shërbimit tuaj. Komplimentet gjithashtu mund të motivojnë ekipin tuaj të bëjë më të mirën për biznesin tuaj. Një kompliment i thjeshtë mund t’ia kthejë ditën e keqe në të mirë një punonjësi.

Ndërkohë, duhet të komplimentoni shpesh të dashurit tuaj. E vini re që partneri juaj duket i veshur mirë? Komplimentojeni atë! A morën fëmijët tuaj rezultate të larta në një test? Komplimentoni ata! Për sa kohë që ofroni komplimente të sinqerta, mund t’u jepni njerëzve atmosferë pozitive dhe t’ua bëni ditën pak më të ndritshme.

7. Jini mirënjohës për atë që keni – Mirënjohja është diçka që duhet ta praktikojmë më shpesh. Kur e gjeni veten duke kërkuar gjithnjë e më shumë, por nuk jeni në gjendje ta arrini atë, është e rëndësishme të ndaleni për një moment dhe të vlerësoni atë që keni. Nëse po menaxhoni një biznes për të cilin jeni të apasionuar, vlerësoni sa larg keni arritur që kur keni filluar. Jini mirënjohës për mundësinë për të menaxhuar biznesin tuaj, punonjësit dhe klientët që vazhdojnë t’ju mbështesin. Tregoni vlerësim ndaj tyre në çdo mënyrë që mundeni.

Është jashtëzakonisht e rëndësishme të jeni mirënjohës për familjen dhe të dashurit tuaj. Një natë romantike me partnerin/en tuaj është një mënyrë për t’i treguar të dashurit tuaj se sa shumë e vlerësoni atë. Jepini fëmijëve tuaj dhurata në raste të veçanta ose momente kyçe, ose çojini ata në një udhëtim familjar në një akuarium ose park argëtimi. Bëjini të dashurit tuaj të ndihen të dashur dhe të vlerësuar duke bërë diçka të veçantë për ta ose thjesht duke u thënë se sa mirënjohës jeni për ta.

/Shqip.com