Teknologji

Së shpejti Android do ju ndihmoj të keni më shumë jetëgjatësi të baterisë

Përdoruesit e Android së shpejti do të kenë shumë opsione të tjera për sa kohë zgjat aktiviteti i tyre në ekran përpara se të kyçen.
A27.05.2024 324 1 minute read

Opsionet e përparuara kursejnë jetën e baterisë

Në analizën e parë të mjedisit më të fundit të zhvillimit të Android 15 beta, bie në sy një veçori e re e quajtur “Adaptive Timeout”.

Duke shkuar te cilësimet e ekranit të pajisjes suaj, do të mund të caktoni një kohë specifike pas së cilës ekrani do të fiket kur nuk e përdorni, si dhe një kohë pas së cilës pajisja do të kyçet vetë.

Cilësimi i parë mund të jetë nga 15 sekonda në 30 minuta, ndërsa i dyti mund të jetë nga “menjëherë” në 30 minuta.

Për më tepër, ekziston një çelës opsional që do të parandalojë fikjen e ekranit gjatë shikimit duke përdorur kamerën e përparme.

Nuk është krejt i ri, por ka një shtesë të re: do të mund ta bllokosh paraprakisht nëse nuk po e shikon aktualisht.

Me sa duket, çdo gjë që e mban ekranin të fikur, zgjat jetën e baterisë së telefonit.

E vetmja gjë e çuditshme për këtë është se disa pjesë tingëllojnë sikur janë pjesë e funksionimit normal të smartfonëve.

Për shembull, iPhone mund të vendosë tashmë një kohë për të kyçur automatikisht ekranin.

Mund të ketë një kënd tjetër për këtë që do të dalë kur funksioni të jetë i disponueshëm për përdoruesit, por nuk është gjëja më revolucionare në botë.

Së shpejti duhet të marrim një shpjegim më të detajuar dhe zyrtar për këtë veçori.

Google do të flasë për Android 15 në konferencën e Google I/O në maj.

/Shqip.com