Art Jetese

Sa ndikon ushqimi në paraqitjen e sëmundjes së Alzheimerit?

Ilustrim

Kequshqyerja mund të nxisë fillimin e sëmundjes së Alzheimerit dhe përparimi i sëmundjes më pas rrit kequshqyerjen, sipas një studimi të ri nga Kina.

Shpresa është që adresimi më i mirë i nevojave ushqyese të njerëzve do të zvogëlojë incidencën e sëmundjes së Alzheimerit dhe demencave të tjera.

Në studim u hetuan dy dieta: dieta mesdhetare dhe dieta MIND.

Studiuesit renditën cilësinë e dietave të pjesëmarrësve në studim sipas respektimit të dietës mesdhetare (MED) dhe dietës MIND (ndërhyrja e dietës mesdhetare-DASH për vonesën neurodegjenerative).

Në përgjithësi, nuk kishte asnjë ndryshim statistikisht domethënës në rezultatet e dietës.

/Shqip.com