Art Jetese

Pse nuk duhet të përdorni uthull të mollës?

Uthulla e mollës është e bërë nga fermentimi i mollëve dhe prej shumë kohësh është reklamuar si një ilaç natyral për të gjitha llojet e sëmundjeve nga kujdesi për lëkurën deri te dhimbja e fytit.

ACV është shumë popullor në Japoni, thuhet se u përdor nga mjeku grek, Hipokrati, i cili dyshohet se e përdori atë për të trajtuar pacientët me ftohje duke e përzier me mjaltë.

Disa arsyet që nuk duhet të përdorni uthull molle:
Megjithëse përfitimet shëndetësore të ACV janë të qarta, pasi studimet kanë treguar se është efektive në shkatërrimin e patogjenëve dhe baktereve, ka padyshim disa arsye që nuk duhet të merrni uthull.

Njerëzit duhet ta shmangin atë nëse kanë probleme me veshkat ose ulçera, ndërsa ata që marrin ilaçe kundër diabetit si insulinë ose pilula uji, patjetër nuk duhet ta marrin atë.

Nëse jeni duke marrë ilaçe për diabetin, ACV mund të bëjë që nivelet e kaliumit tuaj të bien në nivele të rrezikshme.

Flisni me mjekun tuaj nëse merrni këto ilaçe dhe dëshironi të filloni të përdorni uthull molle gjithashtu.

Ata me probleme të veshkave ose ulçera nuk duhet të zëvendësojnë ACV me ilaçet e tyre të rregullta, pa marrë parasysh përfitimet shëndetësore që mund të ketë. Sasi të mëdha të ACV jo vetëm që mund të çojnë në uljen e rrezikshme të niveleve të kaliumit, por mund të sjellin efekte të tjera anësore si erozioni i smaltit të dhëmbëve.

/Shqip.com