Lajme Botë

OKB: Vetëm një spital është funksional në veri të Gazës

Kombet e Bashkuara kaanë deklaruar se në Gazën veriore është funksional vetëm një spital, ndërsa izraeliti godet me çekiç zona afër dhe në objektet mjekësore, duke i lënë mjekët që luftojnë për të mbajtur gjallë pacientët, përfshirë foshnjat e lindura para kohe.

“Të gjithë, përveç njërit prej spitaleve në qytetin e Gazës dhe Gazën veriore, thuhet se janë jashtë shërbimit, që nga 13 nëntori, për shkak të mungesës së energjisë, materialeve harxhuese mjekësore, oksigjenit, ushqimit dhe ujit, të shoqëruara nga bombardimet dhe luftimet në afërsi të tyre” tha Zyra e OKB-së për Koordinimin e Çështjeve Humanitare.

Nga afërsisht 30 spitale dhe klinika në veri të Gazës, vetëm një strukturë mjekësore thuhet se mund të pranojë pacientë, sipas OKB-së.

Të paktën 500 pacientë po përpiqen të strehohen në Spitalin Baptist Al-Ahli, në qytetin e Gazës.

Së fundmi, presidenti amerikan Joe Biden ka shprehur shqetësimin për spitalet në Gaza mes akuzave izraelite se Hamasi po i përdor ato për të koordinuar sulmet.

/Shqip.com