Teknologji

Musk cakton çmimin për përdoruesit e iPhone

Twitter ka zbuluar çmimin për modelin e quajtur “Blue” për të gjithë përdoruesit e këtij rrjeti që kanë telefon iPhone.

Të gjithë përdoruesit e këtij rrjeti që duan të kenë llogarinë e tyre të verifikuar, duhet të paguajnë 11 dollarë në muaj.

Ky çmim do të jetë ndryshe nëse regjistroheni përmes uebfaqes, pra 7 dollarë në muaj.

Muajin e kaluar, Twitter prezantoi një tarifë prej 8 dollarësh në muaj për Twitter Blue, e cila përfshinte një pikë kontrolli blu, të verifikuar.

Kjo ndodhi shumë shpejt përpara se abonimet e reja të Twitter Blue të pezulloheshin, pasi përdoruesit abuzuan menjëherë me verifikimin e rremë dhe u pozuan në mënyrë të rreme si figura publike dhe korporata.

Shefi i Twitter, Elon Musk sulmoi kompaninë Apple, duke e akuzuar për bllokim të reklamave, madje shkoi aq larg sa kundërshtoi “taksën sekrete 30%” të Apple që ai mendonte se ishte sekret për disa arsye.

Ky çmim më i lartë do të kompensojë tarifën prej 30% të Apple për pranimin e pagesave përmes platformës së Apple.

Menjëherë pas mosmarrëveshjes në lidhje me tarifën e aplikacionit prej 30%, shefi i Twitter, Elon dhe ai i Apple, Tim Cook arritën në përfundimin se kishte një “keqkuptim” mbi Twitterin që supozohej të tërhiqej nga App Store.

/Shqip.com