Lajme

Ministrja e Drejtësisë thotë se për herë të parë nga paslufta u formua Instituti për dokumentimin e krimeve të luftës – reagon opozita

Ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu

Kosova për herë të parë që nga paslufta do të bëhet me Institut që do të merret me hulumtimin dhe dokumentimin e krimeve të luftës, krimet kundër njerëzimit dhe gjenocidit.

Kështu ka thënë ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu përmes një njoftimi të publikuar në Facebook.

“Për herë të parë që nga paslufta, Republika e Kosovës do të ketë institut që do të merret me hulumtimin dhe dokumentimin e krimeve të luftës, krimeve kundër njerëzimit dhe gjenocidit”, ka shkruar ajo.

I menjëhershëm ka qenë reagimi nga partia opozitare Partia Demokratike e Kosovës.

Deputetja e PDK-së, Blerta Deliu-Kodra, ka thënë se një institut i tillë është themeluar qysh para 11 vjetësh.

Madje, ajo ka listuar edhe emrat e anëtarëve të këtij Instituti.

“Emra të repektuar si prof. Zejnullah Gruda, prof. Pajazit Nushi, prof. Ismet Salihu, prof. Fejaz Granqolli ishin anëtarë të këtij Instituti.

Deputetja e PDK-së, Blerta Deliu-Kodra

Po ashtu, Instituti kishte edhe statutin e vet, por edhe pati grumbulluar dokumente dhe ishin bërë edhe publikimet e para, brenda dhe jashtë Kosovës”, ka shkruar Deliu-Kodra.

Theksojmë se vendimi për themelimin e Institutit është marrë më 14 shtator nga Qeveria e Kosovës.

Qeveria miratoi Projektligji për Institutin e Krimeve të kryera gjatë Luftës në Kosovë, që përcakton themelimin, organizimin, funksionimin dhe përcaktimin e kompetencave të Institutit për krimet e kryera gjatë Luftës në Kosovë, i cili do të funksionojë si Agjenci në kuadër të Zyrës së Kryeministrit./Shqip.com

Shqip.com
Çmimet e derivateve në Kosovë Çmimi maksimal i lejuar për secilin produkt të naftës.
  • Dizel: 1.61
  • Benzine: 1.34
  • Gas: 0.76
Sot : 30/09/2022