Lajme Botë

Ministri i ri rus i Mbrojtjes tregon planet e tij për forcat e Rusisë

Rusia ka shumë punë për të bërë kur bëhet fjalë për përmirësimin e mirëqenies së personelit të saj ushtarak që lufton në konfliktin në Ukrainë, ka thënë ministri i propozuar i Mbrojtjes, Andrey Belousov.

Të dielën, dhoma e lartë e parlamentit rus, Këshilli i Federatës, njoftoi se Presidenti Vladimir Putin kishte propozuar zëvendësimin e Sergey Shoigu si ministër i mbrojtjes me zëvendëskryeministrin e parë në detyrë Andrey Belousov. Shoigu, i cili mban këtë post që nga viti 2012, është emëruar sekretar i Këshillit të Sigurimit të Rusisë.

Duke komentuar riorganizimin e kabinetit, zëdhënësi i Kremlinit Dmitry Peskov sugjeroi se Belousov mund të trajtojë disa nga çështjet financiare të ushtrisë.

Gjatë seancës së tij të konfirmimit para Këshillit të Federatës të hënën, Belousov vuri në dukje se ushtarakët që luftojnë në fushatën në Ukrainë gëzojnë një nivel të mjaftueshëm pagash.

“Sot, standardi është ngritur në të paktën 200,000 rubla (2,200 dollarë). Në parim, njerëzit fitojnë më tepër atje. Megjithatë, kjo nuk ka të bëjë vetëm me pagesat dhe shtesat në para. Kemi ende punë për të bërë”, tha ai.

Një çështje tjetër është burokracia e përfshirë kur personeli ushtarak kërkon të përfitojë nga përfitimet e tyre, vazhdoi ministri i emëruar, duke shtuar se, në mënyrë ideale, kjo duhet të zgjidhet me ndihmën e sistemeve elektronike artikuloi ai mes të tjerash.

/Shqip.com