Lajme

Ministri i Jashtëm kroat: Liberalizimi për kosovarët – interes i BE-së dhe stabilitetit të rajonit

Ministri i Jashtëm kroat flet për liberalizimin e vizave për kosovarët

Ministri i Punëve të Jashtme i Kroacisë, Gordan Grliq – Radman, është shprehur optimist se në një ardhme të afërt do të ketë vendime pozitive sa i përket liberalizimit të vizave për qytetarët e Kosovës, transmeton Shqip.com.

“Ne fuqimisht mbështesim liberalizimin e vizave për Kosovën. Kroacia e po ashtu edhe vendet e tjera, nuk mund të them që jemi vetëm në këtë iniciativë. BE mendoj se do mund të fliste me një zë”, tha ai për “Klan Kosovën”.

“Unë jam optimist në këtë çështje, dhe shpresoj që në një të ardhme të afërt, do të vijmë tek ky rezultat që të vendosim për liberalizimin e vizave”, shtoi ai.

Sipas Grliq – Radman, thotë se zgjidhja e kësaj çështjeje është në interest ë Bashkimit Evropian dhe stabilitetit të rajonit.

“Për shkak se është në interes të BE-së, në interes të stabilitetit të rajonit, dhe nëse do donim të tregonim solidaritetin tonë, ne do duhej ta angazhonim veten tonë edhe më shumë, dhe unë mendoj që ky akt, do të ishte një kontribut i mirë për stabilitetin e Kosovës”, tha ai.

Sipas Radman, liberalizim i vizave do tregonte besim të BE-së karshi shtetit të Kosovës.

“Liberalizimi i vizave në pikëpamje psikologjike do mund të relaksonte, së pari do mund të tregonte simbolin e besimit për Kosovën e po ashtu do mund të relaksonte edhe marrëdhëniet për dialogun mes Kosovës dhe Serbisë mes Prishtinës dhe Beogradit”. /Shqip.com