Art Jetese

“McDonald’s” blen restorantet izraelite pas bojkotit

Gjiganti i ushqimit të shpejtë ”McDonald’s” do të blejë të gjitha restorantet e tij izraelite, pas bojkotit të markës në përgjigje të luftës midis Izraelit dhe Hamasit, shkruan BBC.

Kompania tha se kishte arritur një marrëveshje me ”Alonyal” për të kthyer 225 pika në të gjithë vendin që punësojnë 5 000 njerëz.

”McDonald’s” u kritikua pasi ”Alonyal” filloi t’u jepte mijëra vakte falas ushtarëve izraelitë.

Shitjet në rajon kanë rënë që nga fillimi i konfliktit në tetor.

”McDonald’s” njoftoi se një marrëveshje është nënshkruar me ”Alonyal”, e cila ka operuar zinxhirin ”Golden Arches” në Izrael për më shumë se 30 vjet.

Kompania amerikane tha se ”restorantet, operacionet dhe punonjësit e saj do të mbahen me kushte ekuivalente dhe se do të mbetet e përkushtuar ndaj tregut izraelit”.

Bojkoti u shkaktua pasi vendet me shumicë myslimane si Kuvajti, Malajzia dhe Pakistani lëshuan deklarata duke u distancuar nga kompania për mbështetjen e saj të perceptuar për Izraelin.’

/Shqip.com