Lajme Botë

Mbreti Charles do të bëjë vizitën e tij të parë si monark në Parlament

Mbreti Charles lll

Mbreti Charles III do ta fillojë ditën me një vizitë në Westminster Hall – vizita e tij e parë në Parlament si monark.

I shoqëruar nga bashkëshortja e tij Camilla, ai do të dëgjojë fjalimet nga Lordi McFall dhe Kryetari i Dhomës së Komunave, Sir Lindsay Hoyle, duke ofruar ngushëllime në emër të shtëpive të tyre përkatëse. 

Salla është pjesa më e vjetër ekzistuese e Pallatit të Westminsterit, që daton që nga viti 1097, shkruan BBC.

Ajo është përdorur në raste të mëparshme për fjalime ceremoniale nga të dy Shtëpitë, si Jubiletë e Argjendtë, të Artë dhe Diamantit të Mbretëreshës Elizabeth.

Gjithashtu është vendi ku arkivoli i Mbretëreshës do të vendoset për homazhe./Shqip.com

Shqip.com
Çmimet e derivateve në Kosovë Çmimi maksimal i lejuar për secilin produkt të naftës.
  • Dizel: 1.61
  • Benzine: 1.34
  • Gas: 0.76
Sot : 30/09/2022