Zelensky: Kievi dhe qytetet kryesore përreth kryeqytetit kontrollohen nga ushtria jonë

Presidenti i Ukrainës, Volodymyr Zelensky

Presidenti i Ukrainës, Volodymyr Zelensky, ka bërë të ditur se qytetet kryesore rreth Kievit janë duke u kontrolluar nga ushtria e tyre.

Zelensky ka thënë se janë duke e mbrojtur vendin, tokën dhe të ardhmen e fëmijëve.

“Ne jemi ngritur në këmbë dhe kemi luftuar me sukses sulmet e armikut. Luftimet po vazhdojnë. Në shumë qytete dhe zona të shtetit tonë. Por ne e dimë se po mbrojmë, – vendin, tokën, të ardhmen e fëmijëve. Kievi dhe qytetet kryesore rreth kryeqytetit kontrollohen nga ushtria jonë”, ka shkruar Zelensky.

Ai gjithashtu ka thënë se pushtuesit donin të bllokonin qendrën e shtetit të tyre dhe të vendosnin këtu marionetok-un e tyre, si në Donetsk dhe se ata thyen idenë e rusëve./Shqip.com