Zelensky Italisë: Mos u bëni vendpushim për ata që promovojnë luftën

Ukraina kërkon më shumë sanksione dhe presion ndaj Rusisë.

Presidenti ukrainas Volodymyr Zelensky kërkoi të martën më shumë sanksione, dhe më shumë presion kundër Rusisë.

“Ne kemi nevojë për më shumë sanksione, më shumë presion në mënyrë që Rusia të mos kërkojë rezerva mercenarësh në Libi, por që Rusia të kërkojë paqen, në mënyrë që ai Putini të kërkojë paqen”, u tha Zelensky ligjvënësve italianë të martën gjatë fjalimit virtual.

Tutje ai tha se pushtimi rus do të shkatërrojë më shumë jetë, më shumë familje dhe lufta në shkallë të gjerë do të vazhdojë.

“Fatkeqësisht, artileria e raketave ruse nuk po i ndal bombardimet e qyteteve tona, të gjitha disa prej tyre pothuajse janë shkatërruar plotësisht,” tha ai. duke shtuar se në Mariupol nuk ka mbetur asgjë, vetëm rrënoja si armagedoni”, ka thënë Zelensky.

Ndërkaq ai kërkoi nga Italia që të sanksionojnë Rusinë, duke i sekuestruar llogaritë e tyre dhe jahtet.