Zelensky i kënaqur me ndihmën ushtarake të Mbretërisë së Bashkuar

I pyetur për ndihmën ushtarake nga Britania e Madhe, Zelensky tha se ishte “i kënaqur” me atë që kishte marrë Ukraina dhe shtoi se ishte veçanërisht mirënjohës për ndihmën edhe nga SHBA, shkruan BBC.

“Ne duam më shumë sesa po na jepet, por jemi të kënaqur. Ne nuk mund të refuzojmë apo refuzojmë asgjë gjatë luftës nga ndihma më e madhe ushtarake, e cila vjen nga SHBA dhe Britania e Madhe”, potencoi ai.

Më herët, Mbretëria e Bashkuar tha se do të ofrojë më shumë ndihmë, duke përfshirë drone, armë antitank dhe automjete të mbrojtura lëvizëse.

Teksa – një telefonatë me homologun e tij ukrainas, kryeministri i Mbretërisë së Bashkuar Boris Johnson konfirmoi gjithashtu se ambasada britanike në Kiev do të rihapet javën e ardhshme.