Zelensky i bën thirrje Gjermanisë që të ndihmojë në shpëtimin e Kievit

Kievi u pushtua nga bombardimet ruse edhe të dielën.

Presidenti ukrainas Volodymyr Zelensky i bëri thirrje Gjermanisë për të shpëtuar kryeqytetin.

“Kievi dikur quhej një “Berlin i ri”, i ngjashëm në frymën e tij të hapjes, emocioneve, lirisë në sheshe, sinqeritetit të njerëzve, klubeve dhe partive”, tha Zelensky, shkruan CNN.

“Tani Kievi është i mbyllur. Është i heshtur në pritje të një sirene të re sulmi ajror që do t’i detyrojë njerëzit në strehimore.”

Ndërkaq ai tha se si Evropa ashtu edhe gjermanët në mënyrë specifike “kanë fuqinë” për të bërë presion mbi Rusinë.

Zelensky shtoi se pa tregtinë e Gjermanisë, kompanitë dhe bankat, Rusia nuk do të ketë para për të financuar këtë luftë.

Ai përsëriti thirrjet nga Ukraina për të mbyllur portet evropiane ndaj Rusisë, për të hequr dorë nga burimet ruse të energjisë dhe për të ndërprerë furnizimin me mallra në Rusi.

“Jam i sigurt se paqja është e mundur. Por ju duhet të veproni për ta arritur atë. Secili nga ju në Gjermani, në Evropë. Që Kievi të quhet sërish një Berlin i ri, në mënyrë që rrugët dhe sheshet tona të jenë po aq të sigurta sa tuajat. “tha Zelensky.

Kievi u bombardua prapë të dielën edhe në zonat e banuara.