Zelensky: Bota duhet të përgatitet për mundësinë që Putini do të përdorë armë bërthamore

Zelensky

Presidenti ukrainas, Volodymyr Zelensky, është i bindur se Vladimir Putin do të përdorë armë bërthamore.

Zelensky në një intervistë për CNN tha të premten se “të gjitha vendet e botës” duhet të përgatiten për mundësinë që presidenti rus, Vladimir Putin, mund të përdorë armë bërthamore në luftën e tij kundër Ukrainës.

“Jo vetëm unë, e gjithë bota, të gjitha vendet duhet të shqetësohen sepse mund të mos jetë informacion i vërtetë, por mund të jetë i vërtetë. Armët kimike, ata duhet ta bëjnë atë, ata mund ta bëjnë atë, për ta jeta e njerëzve, asgjë. Kjo është arsyeja pse. Ne duhet të mendojmë të mos kemi frikë, të mos kemi frikë, por të jemi gati. Por kjo nuk është një çështje për Ukrainën, jo vetëm për Ukrainën, por për të gjithë botën, mendoj”, tha Zelensky.

Zelensky ka qëndruar në Ukrainë gjatë gjithë rrjedhës së luftës 50-ditore me Rusinë, pasi forcat e Ukrainës i kanë rezistuar përpjekjeve të Kremlinit për të kapur Kievin dhe kanë detyruar Rusinë të ripërqendrojë përpjekjet e saj të luftës në rajonet lindore dhe jugore të vendit, ku Ukraina po parashikon./Shqip.com