Zëdhënësi i Putinit refuzon të përjashtojë mundësin e përdorimit të armëve bërthamore

Dmitry Peskov

Rusia nuk ka arritur ende asnjë nga qëllimet e saj ushtarake në Ukrainë.

Zëdhënësi kryesor i presidentit rus, Vladimir Putin, Dmitry Peskov për CNN eka pranuar se Rusia nuk ka arritur ende asnjë nga qëllimet e saj ushtarake në Ukrainë dhe refuzoi të mohojë se Moska mund të përdorë armët bërthamore.

Kur u pyet se në çfarë kushtesh Putini do të përdorte aftësinë bërthamore të Rusisë, Peskov u përgjigj: “Nëse është një kërcënim ekzistencial për vendin tonë, atëherë mund të jetë”.

Kur u pyet se çfarë mendonte Putini se kishte arritur deri më tani në Ukrainë, Peskov u përgjigj: “Epo, para së gjithash, ende jo. Ai nuk ka arritur ende qëllimin”.

Zëdhënësi pohoi gjithashtu se “operacioni special ushtarak” – eufemizmi zyrtar i Kremlinit për pushtimin e Rusisë në Ukrainë – “po vazhdonte në mënyrë rigoroze në përputhje me planet dhe qëllimet që ishin vendosur më parë”.

Inteligjenca perëndimore ka raportuar se operacionet e Rusisë kanë ngecur në pjesë të Ukrainës./Shqip.com