Washington Post: Marrëveshja Izrael-Hamas, armëpushim 5-ditor, lirohen dhjetëra pengje

Izraeli, Hamasi dhe Shtetet e Bashkuara janë afër një marrëveshjeje paraprake për të liruar dhjetëra gra dhe fëmijë pengje në Gaza në këmbim të një pauze pesë-ditore në luftime. Këtë e raporton Washington Post, duke cituar disa burime, sipas të cilave lirimi i pengjeve duhet të fillojë në ditët në vijim. Sipas marrëveshjes prej gjashtë faqesh, të gjitha palët zotohen të ngrijnë operacionet luftarake për të paktën pesë ditë, ndërsa 50 ose më shumë pengje lirohen në grupe çdo 24 orë. Mbikëqyrja ajrore do të monitorojë lëvizjet në terren.