Von Cramon pret që barrikadat në veri të largohen

Raportuesja për Kosovën në Parlamentin Evropian, Viola von Cramon ka thënë se pret qe barrikadat të largohen si shenjë e deeskalimit të situatës.

Përmes një postimi në Twitter, von Cramon tha se stabiliteti në veri të Kosovës duhet të jetë përparësi.

“Rivendosja e paqes dhe stabilitetit në Veri të Kosovës duhet të jetë një përparësi. Sidomos sulmet ndaj

Eulex-it janë tërësisht të papranueshme. Unë pres që barrikadat nga serbët e Kosovës të çmontohen si deeskalim”, shkroi von Cramon.

Von Cramon tha se ofron mbështetje të plotë për dialogun në mes Kosovës dhe Serbisë të udhëhequr nga Bashkimi Evropian.