Ushtria ruse ka në kontroll të plotë qytetin e Khersonit

REUTERS

Qyteti i Khersonit mbetet nën kontrollin total të Rusisë.

Një gjë të tillë e kanë thënë katër banorë të qytetit për CNN, në kundërshtim me numrin e raporteve nga media të tjera.

“Sot i pashë ata me armët e tyre në treg, ndoshta duke kërkuar perime për të blerë,” tha një banor për CNN të premten në mbrëmje. “Ata humbin vetëm disa fshatra, jo qytete.”

Zyrtari amerikan u tha mediave, përfshirë CNN, se “ne kemi parë raporte të rezistencës atje në zona që më parë u raportua se ishin nën kontrollin rus”.

“Ne nuk mund të vërtetojmë saktësisht se kush është në kontroll të Khersonit, por çështja është se ai nuk duket të jetë aq solid në kontrollin rus sa ishte më parë,” tha zyrtari. “Ne do të argumentonim se Kherson është në të vërtetë një territor i kontestuar përsëri.”

Sipas dy zyrtarëve të tjerë të mbrojtjes, vlerësimi se qyteti i Khersonit ishte kontestuar bazohej pjesërisht në imazhet dhe raportet e mediave nga qyteti që tregonin flamurin ukrainas të mbështjellë nga bashkia e qytetit.

Forcat ukrainase kanë qenë në gjendje të kryejnë sulme nga rajoni i Mykolaiv në veri, në rajonin Kherson, për më shumë se një javë.

Ndërkohë që banorët e qytetit vazhdojnë të mbajnë protesta të mëdha, rusët vazhdojnë ta kontrollojnë atë dhe pjesën më të madhe të rajonit në këtë kohë./Shqip.com