Ushtria ruse hapi zjarr me artileri ndaj Ukrainës

Ukraina thotë se automjetet ushtarake ruse kanë kaluar në vende të shumta, duke përfshirë nga Bjellorusia në veri dhe Krimea në jug.

Kalime të tjera janë bërë në lindje, në rajonin e Kharkhiv dhe Luhansk, raporton CNN.

Sipas shërbimit kufitar të Ukrainës, Rusia hapi zjarr me artileri përpara se të dërgonte automjete ushtarake.

Turma në një stacion metroje në Kiev

Në një vlerësim të zyrtarëve të inteligjencës perëndimore 10 ditë më parë, u vlerësua se që Rusia të nisë një sulm të suksesshëm në Kiev (nga veriu), njësitë ushtarake më të afta të Ukrainës (në lindje, përballë Donbasit) do të duhej të rrethoheshin dhe /ose neutralizohet.

Provat e deritanishme sugjerojnë se sulmi vjen nga çdo drejtim.

CNN ka mundur të krijojë një hartë të sulmit të Rusisë në territorin e Ukrainës, në orët e para të mëngjesit.

Harta

Sipas dëshmitarëve, shpërthime të fuqishme janë dëgjuar në Kiev, Kharkiv, Kramatorsk, Dnipro, Mariupol, Odessa, Zaporizhzhia.