UNRWA: Rreth 1.7 milionë njerëz të zhvendosur në Gaza

Numri i personave të zhvendosur në Rripin e Gazës ka arritur në rreth 1.7 milionë. Kjo u njoftua nga Agjencia e Kombeve të Bashkuara për Ndihmën dhe Punësimin e Refugjatëve Palestinez (UNRWA), duke specifikuar se rreth 900 persona të zhvendosur tani janë të mirëpritur në shkollat ​​e Agjencisë së OKB-së, ndërsa qindra mijëra të tjerë jetojnë në rrugë. UNRWA tha se megjithëse e njoftoi Izraelin për vendndodhjen e saktë të objekteve të tij, më shumë se 70 prej tyre u dëmtuan nga bombardimet. Për më tepër, organizata tha se uji i kontaminuar ka çuar në përhapjen e sëmundjeve dhe se ka frikë nga një epidemi kolere.