UNICEF: Kasaphanë në Jabalia, shumë fëmijë mes viktimave

“Skenat e masakrës që vijnë nga kampi Jabalia në Rripin e Gazës pas sulmeve të djeshme dhe dy ditë më parë janë të tmerrshme dhe të frikshme”, deklaron UNICEF, duke shtuar se “edhe nëse nuk kemi ende një vlerësim të viktimave në mesin e fëmijëve, shtëpitë janë rrafshuar me tokë, qindra njerëz janë plagosur dhe vrarë dukshëm, duke përfshirë shumë fëmijë”. “Këto dy sulme – vazhdon UNICEF ​​- pasojnë e 25 ditë bombardime të vazhdueshme (26 sot) të cilat, sipas raporteve të lajmeve, kanë shkaktuar vdekjen e mbi 3.500 fëmijëve – pa llogaritur vdekjet e djeshme – dhe plagosjen e mbi 6.800 fëmijëve. Kjo është mbi 400 fëmijë të vrarë ose të plagosur në ditë, për 25 ditë rresht. Kjo nuk mund të bëhet normale e re. Kampet e refugjatëve, vendbanimet për personat e zhvendosur brenda vendit dhe civilët që banojnë në to mbrohen të gjitha nga e drejta ndërkombëtare humanitare (DNH). Palët në konfliktet kanë detyrimin t’i respektojnë dhe t’i mbrojnë nga sulmet“.